06 255 18 674 sylvia@desucceswinkel.nl

Geen zin meer in werk? Je hebt opties!

Je merkt dat je helemaal klaar bent met je werk. Je kunt jezelf er niet toe brengen – laat staan ​​werken – laat staan ​​hard werken. Je kunt je zelfs niet meer herinneren waarom je doet wat je doet. Dit kan een enorme impact hebben op je carrière. Laat je huidige houding jouw toekomstige reputatie niet beïnvloeden! In dit artikel kijken we naar waarom je geen zin hebt in je werk en wat je aan je motivatie kan doen!

Van baan veranderen, maar wat?

Van baan veranderen, maar wat?

Je hebt een leuke baan bij een goede werkgever met een goed salaris en toch ben je onrustig. Of je weet dat je niet op de goede plek zit en/of niet bij de juiste werkgever. Wat ga je doen? Van baan veranderen, maar naar wat dan? Je gaat eerst eens kijken wat voor vacatures er zijn in het vakgebied waar jij al werkzaam bent. Dat voelt vertrouwd en dat zal ook wel het beste bij jou passen. Je hebt het immers niet voor niets gekozen, toch?

Toos Baanloos – Welkom bij een nieuw hoofdstuk in mijn leven.

Toos Baanloos – Welkom bij een nieuw hoofdstuk in mijn leven.

Met een grote veeg van mijn mouw gooi ik alle bouwsteentjes van de tafel. Het brengt een kletterend geluid op de grond teweeg. Het bouwwerk breekt in stukken. Het symbool van mijn focus. Het is het moment om te hergroeperen. Met een schone lei opnieuw te beginnen. Een bevrijdend gevoel, een last van de schouders, een pak van mijn hart: de omschrijving van hoe ik me nu voel.

Loopbaanbegeleiding – wat is dat nou eigenlijk?

Loopbaanbegeleiding – wat is dat nou eigenlijk?

Begeleiding is een brede term. In algemene zin verwijst begeleiding naar het proces van het helpen van een persoon door middel van een methode, morele steun en het zoeken naar oplossingen voor de problemen die zich voordoen. “Begeleiding” wordt meestal geassocieerd met een professional die een persoon in nood helpt. Deze professional is iemand die het menselijk gedrag, zijn persoonlijkheid begrijpt en weet hoe hij zijn gedachten de juiste richting kan geven. Deze professional is een persoon die je kunt bereiken in tijden van onzekerheid en die ervoor zorgt dat jouw identiteit en problemen vertrouwelijk blijven. Maar wat is dan loopbaanbegeleiding?