Quaning Blog

Blog over Quaning en loopbaanbegeleiding voor slimme mensen!

Welkom op mijn blog over Quaning en loopbaanbegeleiding voor slimme mensen. Ik schrijf hier over mijn persoonlijke ervaring als Quaner, deel succes verhalen en vertel je alles dat met mijn werk te maken heeft!

Ik hoop je op dit blog zoveel mogelijk te informeren over Quaning en hoe het je kan helpen met jouw carrière en werk gerelateerde doelen!

 

Van baan veranderen, maar wat?

Van baan veranderen, maar wat?

Je hebt een leuke baan bij een goede werkgever met een goed salaris en toch ben je onrustig. Of je weet dat je niet op de goede plek zit en/of niet bij de juiste werkgever. Wat ga je doen? Van baan veranderen, maar naar wat dan? Je gaat eerst eens kijken wat voor vacatures er zijn in het vakgebied waar jij al werkzaam bent. Dat voelt vertrouwd en dat zal ook wel het beste bij jou passen. Je hebt het immers niet voor niets gekozen, toch?

Loopbaanbegeleiding – wat is dat nou eigenlijk?

Loopbaanbegeleiding – wat is dat nou eigenlijk?

Begeleiding is een brede term. In algemene zin verwijst begeleiding naar het proces van het helpen van een persoon door middel van een methode, morele steun en het zoeken naar oplossingen voor de problemen die zich voordoen. “Begeleiding” wordt meestal geassocieerd met een professional die een persoon in nood helpt. Deze professional is iemand die het menselijk gedrag, zijn persoonlijkheid begrijpt en weet hoe hij zijn gedachten de juiste richting kan geven. Deze professional is een persoon die je kunt bereiken in tijden van onzekerheid en die ervoor zorgt dat jouw identiteit en problemen vertrouwelijk blijven. Maar wat is dan loopbaanbegeleiding?

Toos Baanloos, ben je Waarde-loos?

Toos Baanloos, ben je Waarde-loos?

Wat ben ik nou eigenlijk waard? Een zeer relevante vraag, want het bepaalt een groot deel van je leven. De hypotheek die je bent aangegaan, het feit of je op vakantie kan gaan en of je bij het boodschappen doen gewoon een greep kunt doen uit welke schap dan ook of dat je door de knieën moet, buigend voor het slavensysteem. Wellicht nog belangrijker, het bepaalt je gevoel van eigenwaarde. Een heikel punt dus: het salaris dat ik zou moeten verdienen. Wat is Toos Baanloos waard?

Zelfreflectie Tijdens Quarantaine

Zelfreflectie Tijdens Quarantaine

Nederland zit weer op slot. Een strenge lockdown in plaats van een strenge winter dit jaar. We zitten binnen en er is een hoop te doen. Ja, een hoop. Denk aan het lezen van dat ene boek waar je maar geen tijd voor had of het bekijken van die ene docu waar je maanden terug op gewezen bent. Of een online training/workshop/opleiding? Het hoeven echt geen huishoudelijke klusjes te zijn om jezelf bezig te houden in deze vreemde dagen. Denk ook eens aan zelfreflectie tijdens deze lockdown / quarantaine. Het is het einde van het jaar, hoe was 2020 voor jou?

Hoe vind je je talent? 10 manieren om je talent te vinden:

Hoe vind je je talent? 10 manieren om je talent te vinden:

Dus je zit vast, hè? Welcome to the club. Met constante groepsdruk van sociale media om onszelf te definiëren in 140 tekens of minder, is het geen verrassing dat wie we werkelijk zijn, verdwijnt in de chaos. Maar als je eenmaal weg bent van die lichtgevende schermen, hoe vind je je talent dan? Wat definieert jou? Vind je talenten met deze tien eenvoudige tips:

Categorieën

Handige informatie

Interessante blog posts:

Externe links:

Er is voor iedereen een ideale werkplek. Weet jij die van jou?

Ik help je met het vinden van de leukste werkplek van Nederland. Laat me je helpen!
Stuur me een bericht over jouw situatie en ik reageer binnen 1 werkdag.