Van werkdruk naar werkgeluk

De transitie in organisaties van werkdruk naar werkgeluk lijkt een moeilijke opgave. Mensen in organisaties staan onder druk.

Ze vragen zich af:

 • Behoud ik mijn werk?
 • Wil ik hier wel blijven werken?
 • Wat bindt mij met de organisatie?
 • Ben ik hier op mijn plek?

Ze ervaren onrust en stress.

Er is veel onzeker, de arbeidsmarkt is krap, het ziekteverzuim is hoog, er is van alles gaande in Nederland en in de wereld. Digitalisering speelt een grote rol en veranderingen volgen elkaar steeds sneller op.

Hoe benut je talent onder spanning?

De tendens is dat mensen van betekenis willen zijn, dat wat zij doen ertoe doet. Zij vergroten daarmee de individuele pro-activiteit, betrokkenheid en het handelen naar eigen kwaliteiten. Dan zijn ze op hun plek.

Hoe zorg je dat jij en/of de mensen in jouw organisatie op hun plek zijn? Zodat je talent benut, impact maakt en werkgeluk ervaart.

  van werkdruk naar werkgeluk

  Door Sylvia Heistek

  Gecertificeerd Quaner en werkgelukdeskundige

  Mensen zijn optimaal op hun plek, wanneer zij weten wat ze te brengen hebben en daarvoor talenten benutten in de context die daarbij past. Zij halen het beste uit zichzelf, maken impact, voelen zich energiek en ervaren werkgeluk.

  Sinds 2013 ben ik professioneel begeleider op het gebied van persoonlijke en zakelijke groei. Met mijn talenten help ik mensen plek in te nemen.

  Uitgangspunt van onze werkwijze is de visie van Helma Lieberwerth op mensen en persoonlijke groei. Ik zet de door haar ontwikkelde begeleidingsmethodiek Quaning in. Daarmee zorg ik voor snel, in maximaal 7 weken, effectief resultaat met succesgarantie.