06 255 18 674 sylvia@desucceswinkel.nl

Wil jij je loopbaan veranderen en ben je 30+? Dan denk je misschien dat het starten van een nieuwe carrière een uitdaging zal worden vanwege je leeftijd. Je bent inmiddels geen jonkie meer en er zijn meer dan genoeg jongere, snellere en wellicht betere werknemers. Ja, dat kan. Maar met die negatieve mindset kom je natuurlijk nergens.

Het is niet vreemd om van loopbaan te veranderen. Men verandert tijdens het werkzame leven gemiddeld drie keer van carrière. Dat betekent dat het bijna onvermijdelijk is dat je ergens een keer door een midlife-carrière-verandering gaat. En dat kan op dit moment voor jou het geval zijn. En dat is OK! Er zijn zo veel mensen die op latere leeftijd veranderen van werk, dus jij kan dat ook!

Het is niet langer zo dat waar je begint, je ook eindigt als het gaat om je carrière. Tegenwoordig heb je veel opties. En juist al die opties maken het zo lastig om te veranderen. Het is moeilijk om er achter te komen wat je wilt en het is niet altijd duidelijk wat er beschikbaar is.

Daarom is het belangrijk dat je een duidelijk beeld krijgt van je vaardigheden, persoonlijkheid en werkopties, zodat jij je eigen beperkte denken doorbreekt en kijkt wat er mogelijk is in jouw carrière.

Je weet wat je niet wilt met je werk

Een carrière verandering op middelbare leeftijd is meestal eerder een keuze dan een noodzaak. Het wordt veroorzaakt door de wens om iets nieuws te doen of de drive om een ​​rol te vinden die meer voldoening geeft en minder stress oplevert.

Het verlangen om van carrière te veranderen begint meestal rond de leeftijd van 30 jaar. Misschien heeft die glimmende baan waar je tijdens je twintiger jaren zo hard voor hebt gewerkt, zijn glans verloren of zijn je prioriteiten veranderd. Laten we eerlijk zijn, we zijn er allemaal geweest – die schitterende carrière blijkt toch niet zo geweldig te zijn.

Maar dit is niet zo erg als je denkt.

Het kan je juist helpen erachter te komen wat deze carrièreverandering echt drijft, zodat je de juiste keuze maakt over wat je hierna gaat doen. Na je 30e voel je wellicht meer vrijheid om meer naar jezelf te luisteren in plaats van naar wat de maatschappij van je verwacht. Je leert meer over jezelf en wat jij echt belangrijk vindt in het leven.

Het betekent dat je je nu in een positie bevindt om een ​​nieuwe carrière na te streven – een die aansluit bij jouw persoonlijke interesses en waarden en een waarvan je op de 50e en 60e de vruchten van plukt.

“Ik wil compleet van loopbaan veranderen. Wat kan ik doen, wat moet ik doen, waar moet ik beginnen?”

Jij wilt je carrière veranderen omdat je waarschijnlijk niet tevreden bent met wat je nu doet. Als dit bij jou het geval is, weet je hoe deprimerend het is om je gedemotiveerd, onvervuld en gefrustreerd te voelen op het werk. Je weet als geen ander hoe een stroperige samenwerking aanvoelt en hoe moeizaam het is om nog energie uit je werk te halen.

En dat is gevaarlijk.

Ellendig zijn op je werk heeft gevolgen voor je hele leven (EN de mensen in je directe omgeving). Dus als je niet tevreden bent op je werk, moet je het veranderen van je carrière een hoge prioriteit geven.

Of je nu al een tijdje aanvoelt dat je je loopbaan moet veranderen of je beseft je plotseling dat je werk helemaal niet bij je past, actie is essentieel! Het is belangrijk dat je de vastberadenheid, het verlangen en de veerkracht hebt om die carrière verandering te laten plaats vinden.

Ongeacht hoe je ook op dit punt bent gekomen, je moet weten wat je dan wel wilt om deze verandering werkelijkheid te maken. Hoe kom je er dan achter wat je WEL wilt?

Bepaal wat je wilt in je nieuwe carrière

De eerste vraag waar iedereen mee kampt is ‘Wat wil ik?’ en die is wellicht moeilijk te beantwoorden. Dat komt omdat je niet weet wat je opties zijn en of wat je wilt, voor jou beschikbaar is.

Begin eerst eens met het bewust worden van de oorzaak van deze verandering. Waar zoek je naar?

  • vervulling?
  • meer vrijheid?
  • minder stress?
  • meer geld?
  • een verhuizing uit de stad?
  • een gezin stichten?

Neem even de tijd om hierover na te denken, want als je tot op de bodem kunt uitzoeken wat je werkelijk wilt, zal je gemakkelijker kunnen kiezen wat je vervolgens gaat doen. Kom je er niet helemaal uit? Een loopbaan begeleider kan je helpen.

Plan jouw carrièreverandering

Van carrière veranderen in als je 30, 40 of 50 bent, vereist een bepaald niveau van planning. Je hebt een goede strategie voor loopbaanverandering nodig, zodat je elke stap met vertrouwen en vastberadenheid kunt zetten.

Hier is het belangrijkste:

Ga je in je eentje dit loopbaan avontuur aan? Dan is het gemakkelijk om verdwaald te raken, vast te komen te zitten en uiteindelijk op te geven. Met de juiste hulp, wordt het hele proces sneller, gemakkelijker en, het belangrijkste van alles, is de kans groter dat je het gewenste resultaat behaalt: een nieuwe carrière waar je wel blij van wordt.

Hulp bij veranderen van loopbaan

Wil jij hulp bij het veranderen van je loopbaan? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen! Wij helpen al jaren mensen die midden in hun carrière de boel om willen gooien! Zo ook Jon:

Ik kende Sylvia al, maar had nooit de behoefte gehad aan haar hulp, ik wist immers heel goed wat ik kon, wie ik was en wat ik allemaal nog wilde. Nu lag dat anders, want door Corona liepen dingen niet meer zomaar volgens mijn plan. Nu was dus het moment om Sylvia aan het werk te zetten.

Helaas, Sylvia zette mij aan het werk; immers weet je zelf het beste wie je bent en wat goed voor je is. Alleen heb je soms iemand nodig die in de juiste richting wijst, de juiste vragen stelt en een spiegel voor houdt. Dat is wat Sylvia voor me deed!

Niet alleen op zakelijk vlak, maar ook persoonlijk ben ik tot oude en nieuwe inzichten en conclusies gekomen. Ik zie nu dat mijn veelzijdigheid en leergierigheid, positieve kenmerken zijn en dat ik gelukkiger ben als ik die kan inzetten. Het “werk” met Sylvia helpt me te focussen en mijn energie dáár in te zetten waar het op z’n plek is. Zo blijf ik bewegen in een wereld die gelukkig nooit hetzelfde blijft. Je zou je maar gaan vervelen…..

Loopbaan begeleiding, en dan anders!

Het veranderen van je loopbaan kost tijd, moeite en doorzettingsvermogen. Het is zeker niet iets dat van de ene op de andere dag gebeurt. Het betekent dat je bereid moet zijn om te leren en te groeien als je wilt slagen.

Het gaat niet alleen om het afleggen van persoonlijkheid tests, het herschrijven van je cv en het doen van onderzoek. Er is meer voor nodig. Het omvat ook innerlijk werk, zoals het opbouwen van je overtuiging dat je dit kunt doen en werken aan je zelfvertrouwen.

Als je eenmaal duidelijk hebt kunnen vaststellen wat belangrijk voor je is in je carrièredroom of -doel, kun je een strategie opzetten die het gewenste resultaat oplevert. En dat is zoveel gemakkelijker als je een loopbaanadviseur aan je zijde hebt.

Wanneer je de steun en begeleiding krijgt van een loopbaan coach, achterhaal je snel waar je goed in bent, welke carrièremogelijkheden voor je openstaan ​​en hoe je je loopbaantransitie kunt maken. Dus als je klaar bent om je carrièreverandering op gang te brengen, neem dan nu contact met ons op.