06 255 18 674 sylvia@desucceswinkel.nl

Begeleiding is een brede term. In algemene zin verwijst begeleiding naar het proces van het helpen van een persoon door middel van een methode, morele steun en het zoeken naar oplossingen voor de problemen die zich voordoen. “Begeleiding” wordt meestal geassocieerd met een professional die een persoon in nood helpt. Deze professional is iemand die het menselijk gedrag, zijn persoonlijkheid begrijpt en weet hoe hij zijn gedachten de juiste richting kan geven. Deze professional is een persoon die je kunt bereiken in tijden van onzekerheid en die ervoor zorgt dat jouw identiteit en problemen vertrouwelijk blijven. Maar wat is dan loopbaanbegeleiding?

Wat is loopbaanbegeleiding 

Loopbaanbegeleiding is een proces dat je helpt jezelf en de wereld waarin je carrière zich bevindt te leren kennen en begrijpen. Hiermee kan je beslissingen nemen over je carrière en hoe jij je leven inricht. Het resultaat van loopbaanbegeleiding is je loopbaanontwikkeling.

Je loopbaanontwikkeling is een levenslang proces dat al begon toen je werd geboren. In de eerste jaren van je leven zijn je familieleden en vrienden jouw loopbaanbegeleiders, zonder dat ze het misschien weten of er iets mee bedoelen. Er zijn nog een aantal andere factoren die je loopbaanontwikkeling beïnvloeden, waaronder je interesses, capaciteiten, waarden, persoonlijkheid, achtergrond en omstandigheden.

Loopbaanontwikkeling is meer dan alleen beslissen over welke baan je wilt krijgen als je afstudeert. Het is echt een levenslang proces, wat inhoudt dat je voortdurend beslissingen over je carrière en je leven zal nemen. Het doel van loopbaanbegeleiding is niet alleen om je te helpen bij het nemen van die beslissingen. Het is ook bedoeld om je de kennis en vaardigheden te geven die je nodig hebt om toekomstige loopbaan- en levensbeslissingen te nemen. Denk bijvoorbeeld aan het vragen om een salaris verhoging, sollicitatie of promotie gesprekken en het verwerken van confrontaties op de werkvloer.

online loopbaanbegeleiding voor hoger opgeleiden

Hoe werkt loopbaanbegeleiding met Quaning? 

Quaning is een innovatieve vorm van loopbaanbegeleiding. De begeleidingsmethode die Quaning hanteert is gebaseerd op kwantumtechniek en gaat helemaal terug naar je roots. Er wordt gekeken naar meerdere aspecten die zich binnen in jouw karakter bevinden en wat je bijvoorbeeld van huis uit hebt meegekregen. Met Quaning als begeleidingsmethode komen jouw sterke karaktereigenschappen aan het licht. Je legt de basis van jouw ‘zijn’ bloot en bouwt daarop verder voor een stevige fundering. Deze basis noemen we de zijnsintentie, of in het Engels: Intention of Being. Lees hier meer over je zijnsintentie.

Wanneer kiezen voor Quaning als loopbaanbegeleiding?

De meeste mensen kiezen voor Quaning wanneer ze al een paar jaar op weg zijn in hun carrière. Vaak hebben ze voor hun huidige baan gekozen omdat dit toen het beste leek en goed voelde. Salaris is goed, uitdagende functie, leuk bedrijf, maatschappelijk gezien een stapje omhoog, etc. En toch mist er iets. Diepgang. Passie. Energie. En dan slaat de twijfel toe. Is dit het dan? Had ik niet toch…? Ben ik nog wel gelukkig hier? Waarom voel ik me zo? Ik wil iets anders, maar wat? Met Quaning vindt je antwoord op die vragen.

Lees hier hoe je je talenten benut met het Quaning-RGprogram Intention of Being.

Waarom kiezen voor loopbaanbegeleiding? 

We hebben allemaal op een bepaald moment in ons leven loopbaanbegeleiding nodig. Het helpt ons inzicht te krijgen in onszelf, onze carrière en wat we kunnen doen om deze te verbeteren. Hier zijn een paar manieren waarop loopbaanbegeleiding ons helpt:

Helpt bij het kiezen van de juiste carrière

Loopbaanadviseurs zijn experts in het beoordelen van aanleg, persoonlijkheid, interesses en karakter eigenschappen. Ze gebruiken deze evaluatie om uit alle beschikbare en relevante opties de beste carrièremogelijkheden voor te stellen.

Helpt bij het verstrekken van deskundige bronnen

Loopbaanbegeleiding geeft toegang tot de middelen en kennis waarover een loopbaandeskundige beschikt. Deze kennis van carrières, hun reikwijdte en de paden om ze na te streven zijn het belangrijkst vanuit het oogpunt van een ouder en kind, aangezien ouders of voogden meestal niet over die kennis beschikken.

Helpt vertrouwen en inzicht te krijgen

Loopbaanbegeleiding helpt je de hindernissen in je carrière te begrijpen. Deze kennis helpt om het vertrouwen te ontwikkelen om deze hindernissen te overwinnen of ontwijken. Stel je eens voor dat iemand met weinig zelfvertrouwen en creativiteit in een sales functie terecht komt omdat zijn/haar vader altijd sales heeft gedaan. Deze persoon kent de functie, weet hoe het moet en kan zichzelf in die positie wurmen. Hij/zij heeft altijd opgekeken naar de vader en wil dat hij trots is door zelf hetzelfde carrierepad te kiezen. Grote kans dat deze persoon doodongelukkig wordt en een burn out zal ervaren.

Met loopbaanbegeleiding verkrijg je deze inzichten in jezelf en helpt het je met de juiste keuzes te maken.

Helpt bij het veranderen van ongewenste gedragspatronen

Studenten en professionals hebben gewoonten die moeilijk te doorbreken zijn, zoals uitstellen, niet op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in hun gekozen loopbaantraject, emotionele en mentale gezondheid verwaarlozen, niet proberen zichzelf te motiveren, enz. Een loopbaanadviseur helpt dergelijke gedragspatronen te doorbreken die leiden tot onproductieve activiteiten, zowel thuis als op school / universiteit / werk.

Helpt bij het verwijderen van carrière gerelateerde frustratie

Het kiezen van een carrière kan een veeleisende taak zijn voor zowel ouders als kinderen. Een gebrek aan enige bron om emoties en gedachten te luchten, kan bijdragen aan de bestaande frustratie. Loopbaanadvies biedt een platform waar dergelijke frustraties kunnen worden verminderd en de focus wordt verlegd naar het selecteren van de beste carrièremogelijkheden.

Biedt een rolmodel

Loopbaanbegeleiding helpt je in contact te komen met experts die genoeg levenservaringen hebben om te delen. Het zijn vaak rolmodellen die veel hebben bereikt en mensen in hun leven hebben geholpen. Daarom kan loopbaanbegeleiding als inspiratie dienen voor degenen die het nodig hebben.

Helpt stabiliteit in gedachten te brengen

Loopbaanadviseurs helpen je kalm te blijven bij het nemen van een loopbaanbeslissing. Loopbaanbegeleiding helpt bij het tot stand brengen van focus en het behouden van die focus tijdens deze activiteiten. Door middel van een goede planning probeer je jouw leven georganiseerder te maken.

loopbaanbegeleiding met quaning

Loopbaanbegeleiding voor slimme mensen

Of liever gezegd: loopbaanbegeleiding voor theoretisch geschoolde mensen. Bij de Succeswinkel houden we er niet zo van om het verschil in opleiding in hoog en laag uit te drukken. Wij kiezen voor theoretisch en praktisch geschoold. Bovendien bieden wij geen loopbaanbegeleiding voor “hoger opgeleiden”. Wij bieden loopbaanbegeleiding aan iedereen, ongeacht welke opleiding, die op zoek is naar zichzelf in zijn/haar carrière. Wij noemen deze groep “slimme mensen”.

Wat is de beste loopbaanbegeleiding 

De “beste” loopbaanbegeleiding bestaat niet. De beste loopbaanbegeleiding is voor iedereen verschillend. De aanpak, het doel, jouw karakter, het karakter van de loopbaanbegeleider, je achtergrond, je verwachtingen, de communicatie, de locatie… Noem het en het heeft invloed op je. De beste loopbaanbegeleiding VOOR JOU bestaat wel en die hangt dus af van veel factoren. Vraag jezelf dus eerst af wat je doel is, wat je verwacht en wat voor soort aanpak je fijn lijkt in loopbaanbegeleiding. Alleen dan kom je er achter wat de beste loopbaanbegeleiding is voor jou.

Ervaring in loopbaanbegeleiding 

Bij de Succeswinkel barst het van de ervaring in loopbaanbegeleiding. Sylvia Heistek staat hier aan het roer en is zelf sinds 2013 gecertificeerd Quaner (iemand die loopbaanbegeleiding met de Quaning methodiek mag aanbieden). Hiervoor heeft ze zelf een aantal jaar diverse loopbaanbegeleidingstechnieken geprobeerd. Op zichzelf en samen met anderen. Sylvia heeft dus zowel ervaring in loopbaanbegeleiding als begeleider en als student/trainee/Quanee.  

Kosten loopbaanbegeleiding met Quaning? 

De kosten van loopbaanbegeleiding met Quaning verschillen per pakket. Bekijk de Quaning pakketten hier en neem vrijblijvend contact op voor de kosten en meer informatie.