06 255 18 674 sylvia@desucceswinkel.nl

Het is belangrijk om te weten wat je wilt, wat je leuk vindt en dat je lekker in je vel zit. Deze factoren hebben te maken met het juist inzetten van je talenten. Maar waar ben je nu eigenlijk goed in? Ben jij bewust van je talenten? En als je dat niet bent, hoe kom je er dan achter waar je goed in bent? Word bewust van je eigen talenten met Quaning. Ik ontkracht in dit artikel een aantal mythes en vertel je hoe deze begeleidingsmethodiek je gegarandeerd resultaat oplevert.

Quaning is een begeleidingsmethodiek gebaseerd op bestaande kwantummechanische principes en de paradigmaverschuivende visie van Helma Lieberwerth. Dat is de definitie maar voor velen zegt deze definitie niets. Ik zal vanuit mijn functie als Quaner een duidelijker beeld geven van de werkwijze en werking van Quaning.

Het stuk van Pepijn van Erp, noemt Quaning “onzin opgediend op een bedje van theoretische natuurkunde”. Hij trekt de methodiek van Quaning in twijfel en vindt dat Helma Lieberwerth onzinpraatjes verkoopt. Als je Quaning op het internet opzoekt komt dit stuk als eerste naar boven. De SEO van dit stuk zit dus goed in elkaar, maar daar houdt het dan ook verder mee op. Zijn conclusies over Quaning zijn duidelijk bepaald vanuit iemand die alles verklaard wil zien met statistische bewijzen.

En dat is begrijpelijk, gezien zijn wiskundige opleiding. En omdat Helma Lieberwerth als zelfstandig paranormaal therapeut is begonnen mag je dan blijkbaar haar methodiek onzinnig noemen. 🤦‍♀️

In dit stuk zal ik de methodiek van Quaning toelichten vanuit mijn functie als Quaner en laten zien wat de resultaten ervan zijn.

het beste uit je team halen - hoe?

Waarom ben ik Quaning gaan doen?

Ik ben Sylvia Heistek van De Succeswinkel en ben in 2011 in contact gekomen met Quaning. Ik wilde van baan veranderen, maar wist destijds niet wat.

Eerst even kort over de vergelijking Quaning en paranormale therapie. Als ik met mensen praat dan heeft bijna iedereen die ik ken wel iets gedaan in het onzichtbare, zoals een seance. Ze voelen wel eens wat of weten dat er meer is tussen hemel en aarde.

Wat ik zelf weet is dat ik met mijn eigen sensitiviteit ben opgegroeid en daar best wel wat worstelingen door heb ervaren. Tegelijkertijd ben ik een nuchter mens en wil ik gewoon resultaten neerzetten in het leven. Mijn gevoel gaf aan dat ik meer in me had dan dat ik op dat moment liet zien, maar ik was me niet bewust van mijn eigen talenten.

Helma Lieberwerth kwam op mijn pad en zij sprak heel nuchter, eerlijk en oprecht tegen mij over Quaning. Dit vond ik heel aantrekkelijk en aards. Toen zij ook vertelde dat zij met technologie en software werkt, waar ik ook affiniteit mee heb, werd Quaning voor mij alleen maar nog aantrekkelijker.

Bewust worden van je talent – Zijnsintentie

Bij Quaning kijk je naar de 1ste 10 jaar van jouw leven met de aangeboren talenten die je meeneemt om dat te komen doen wat jij te doen hebt (zijnsintentie). Op het moment dat je geboren wordt, wordt je geboren met een zijnsintentie, aangeboren talenten en jouw lichaam. Ook leef je in een omgeving waar je van alles hoort, ervaart en ziet.

Quaning maakt jou bewust van waar jouw natuurlijke rol zich bevindt en hoe dat eruit ziet. En hoe voor jou het opgroeien binnen een bepaalde context is die bij jou past. Je komt dicht bij jezelf en je komt te weten wie je werkelijk bent. Ook kom je te weten welke levenslessen er steeds op jouw pad komen, waar jouw talent ligt en waar je dus mee aan de slag moet.

Loopbaanbegeleiding met Quaning - Hoe wordt je bewust van jouw eigen talenten?

Persoonlijk Informatieveld

Helma vertelde mij over de 12 dimensies en specifiek over het persoonlijk informatieveld. Heel simpel bekeken; we zijn opgebouwd uit cellen en die dragen informatie. Die informatie verandert de Quaner op zo’n manier dat je beter in contact komt met jezelf.

Wat zegt Helma over het persoonlijk informatieveld? Jouw persoonlijk informatieveld is gevuld met informatie, die je nodig hebt om jouw unieke bijdrage op deze wereld te doen, om jouw zijnsintentie te vervullen. Alle prikkels die je ervaart, alles wat je meemaakt, gedurende je hele leven, wordt opgeslagen in je persoonlijk informatieveld. Hierin ligt ook de informatie opgeslagen over je zijnsintentie en de lessen die je hiervoor nog te leren hebt. De informatie in je persoonlijk informatieveld vormt de bron voor je gedachten en dat vormt weer de bron voor je gedrag. Het heeft een magnetische aantrekkingskracht waardoor je dat op je pad krijgt wat past bij de informatie die erin opgeslagen ligt. Hier word je dus bewust van je talenten.

Eind 2012 heb ik zelf het programma van Quaning doorlopen. Ik kwam veel beter in contact met mijzelf en werd ook veel liever naar mezelf toe. Vanuit die gedachte werd ik heel enthousiast. Alles wat ik daarvoor had gedaan werkte niet en dat was heel frustrerend. Wat we zeggen met Quaning; als het niet past bij jouw zijnsintentie dan kan je duwen en trekken wat je wilt, maar er gebeurt niets. Het is een bescherming om jou in jouw vertrouwde staat van zijn te houden.

Tot ik, op het juiste moment, de gelegenheid kreeg om Quaner te worden. Nu merk ik dat ik op mijn pad ben en dat je daarop actie en reactie krijgt. De woorden “zijnsintentie” en “op mijn pad krijgen” had ik geen weet van voordat ik met Quaning ging werken. Het geeft een veel fijner gevoel als je dicht bij jezelf bent en daar voel ik mij heel goed bij.

Bewustwording van jouw talent

Software (observator) ondersteuning

Vaak proberen we onszelf te veranderen met of zonder hulp van buitenaf. Je bent er zelf al wel van bewust dat er dingen zijn die moeten veranderen. Helaas vallen we veelal uiteindelijk toch weer terug in het oude gedrag. Daarom gebruiken we in de begeleiding met Quaning software om je daarbij te helpen.

De software bestaat uit twee delen. Het eerste is een algoritme dat in jouw Persoonlijk Informatieveld analyseert welke levenslessen jouw doel in de weg staan. Het tweede deel zorgt ervoor dat de informatie over die lessen in jouw Persoonlijk Informatieveld veranderd worden.  Je krijgt ‘dicht bij jezelf zijn’ en Quaning samen in één wiskundige formule, waarmee je bewust wordt gemaakt van je talenten.

De software maakt met het algoritme een berekening en een statistische analyse. Een observatie. Op die manier kijkt eigenlijk een 3de ‘persoon’ naar jouw situatie. Hiermee kom je in het vak van kwantummechanica, want de observator doet er toe. Kwantummechanica is een onderdeel van de natuurkunde dat de beweging van atomen en andere kleine deeltjes bestudeert. Als je naar iets kijkt, er licht op schijnt en iets aandacht geeft, dan groeit het.

Wil je iets aan of voor jezelf veranderen dan kan je uiteraard kiezen voor een coach. Maar die persoon heeft op dat moment alleen bij zich wat hij zelf in zich heeft. Dat kan zeker helpen, alleen ik bleef de frustratie houden rondom de sensitiviteit. De Quaning-methodiek gaf mij grip op de situatie doordat een objectieve observator, de software met het algoritme, mij van dingen bewust maakte. Ik kwam daardoor dichter bij mezelf en ik wist wat mijn vervolgstappen waren.

Het persoonlijk informatieveld wordt met Quaning benaderd en daar wordt er wat veranderd. Als nuchtere Zaankanter is het apart als je dan ook ziet wat er gebeurt via de lucht/het gevoel. De computer verandert iets in jouw informatieveld en je wordt daar bewust van door die observator. Dit alles wordt nog versterkt door de gestructureerde aanpak wat het heel resultaatgericht maakt.

bewust worden van je eigen talenten

Huidig tijdsbeeld – Bewust worden van je talenten.

Inmiddels leven we in 2020 en de wereld staat meer open voor de vragen “wie ben ik”, “wat kan ik” en “doe ik het allemaal wel goed” of “wat is mijn talent”. Toen ik begon zag ik dat de toekomst hier op zat te wachten, maar ik kon niet zien wanneer dat was. In het huidige, enorm veranderende, tijdsbeeld wordt het steeds belangrijker dat je dicht bij jezelf bent en van daaruit dingen doet die jou energie opleveren.

Opgevoed vanuit het beeld dat je vooral hard moet werken en jezelf fysiek moet afmatten, zorgt echter voor een heleboel burn-outs. In 2019 kampten maar liefst 1.4 miljoen werknemers met burn-out klachten! En tegelijkertijd worden er nu mensen geboren die misschien wel 150 gaan worden. Hoe gaan we dat dan volhouden? Volgens mij vooral door dicht bij jezelf te blijven en je bewust te zijn van jouw talenten en zijnsintentie.

Quaning helpt jou daarbij door nieuwe gewoonten aan te leren. Door in het nu te gaan leven en dagelijks bewust na te denken over de dingen waar je trots op bent en dankbaar voor bent. Er zit geen oordeel aan door iemand van buitenaf, je bepaalt zelf hoe het nu is. Veel van de Quanees die bij mij het programma gevolgd hebben geven aan dat ze dit nog steeds dagelijks blijven doen omdat het een goed gevoel geeft. Je gaat focussen op wat goed gaat, wat er wel is, waar je zelf invloed op hebt en wat je waardeert. Je gaat dus focussen op een positieve kijk op jouw wereld.

Ik ben dankbaar dat ik zoveel mensen kan helpen om weer dicht bij zichzelf te gaan leven, hun zijnsintentie te kunnen vinden en de keuzes te maken waar zij gelukkig van worden.