06 255 18 674 sylvia@desucceswinkel.nl

We vragen iedere Quanee om een logboek bij te houden in de 7 weken dat ze bij ons begeleid worden. Zo ook Jacqueline! Jacqueline heeft ons toestemming gegeven om haar Quaning Review hier te delen.

Jacqueline deed een Quaning-RGprogram Zijnsintentie

Het doel van de sessies is dat ik mijn talenten op de juiste manier en op de juiste (werk)plek wil inzetten. Ik wil met plezier en “spelend” werken en mijn creativiteit meer en beter gebruiken.

Mijn motivatie

Ik wil dit doel bereiken omdat ik inmiddels goed weet wat ik niet wil, maar niet meer weet wat ik wel wil of wat ik leuk vind om te doen.

2 jaar geleden –na een hevige burn-out- sloot ik de deuren van mijn bedrijf, dat ik 17 jaar lang met hart en ziel had opgebouwd. Reden van het beëindigen daarvan was dat ik geen plezier meer haalde uit het werk dat ik deed en het eerder een last dan een lust was. Met 24 uur bereikbaarheid en veel te hard werken.

Ik ben daarna “opnieuw” gestart, als zzp-er (traffic- en project management). In de 2 jaar dat ik dat nu doe, ben ik al mijn triggers weer tegengekomen. Deze triggers hebben me nog bewuster gemaakt van het feit dat ik qua werk niet “op mijn plek” zit.

TAKE-OFF

De eerste Quaning sessie is op kantoor bij Sylvia. We bespreken en definiëren mijn doel. Erg leuk om mee te maken hoe het programma werkt. Alhoewel het me een raadsel is wat er precies gebeurt. De eerste paar weken vul ik iedere dag de 2x 5 in. Er komt daarbij veel nadruk te leggen op wat ik wél wil en wat goed gaat, in plaats van de “niet-versie”.

INTENSIFYING

Na deze sessie (4) schrijf ik in het Q-report: Ik heb mijn talenten en belangrijke waarden op tafel gekregen. Mijn zijnsintentie is verbinding. Met mijn omgeving én met mezelf. Dat is de afgelopen weken voelbaar geweest. Ik sta veel meer stil bij wat dingen met me doen en of dat goed voelt. Ik heb zowaar mijn intuïtie weer gevolgd deze week (die was ik lang kwijt) en ben binnen mijn eigen energie gebleven (dat kostte me vaak moeite). Wat ik het meest bijzondere vind, is dat één van de waarden die ik heb, ineens een kracht blijkt te zijn, terwijl ik het al jarenlang een slechte eigenschap van mezelf vond!

CONTINUATION

Tussen de live sessies (1, 4 en 7) vinden wekelijkse sessies plaats die we via Skype doen.

De samenwerking met Sylvia was heel fijn. Ik had het gevoel dat ze ieder moment voor me klaar stond (dat zei en bevestigde ze ook bij iedere afspraak). Ze luisterde intens naar me. Zocht samen met mij naar de juiste woorden om lange verhalen of reflecties samen te vatten in enkele woorden of korte zinnen, zodat we het allebei snapten. Ze deed precies de dingen die goed voor mij waren. Ik heb me in alle gesprekken met en bij Sylvia volop in verbinding gevoeld met mezelf én met haar. Ik heb mijn zijnsintentie concreet gevoeld en doorleefd.

FINAL

Vanaf de laatste dag dat ik bij Sylvia was, vielen een aantal dingen in die week achtereenvolgend op zijn plek: Ik kreeg een nieuwe opdracht, totaal anders dan alle voorgaande opdrachten (Ik kon “spelend werken” met veel vrijheid – 3 dagen werken). Ik had een bijzonder gesprek voor nog een andere opdracht met iemand die ik niet kende, dat direct goed voelde. En er diende zich ook nog een cultureel project aan dat op mijn nieuwe lijf geschreven was. Ook op privé vlak veranderde er veel. Ik bedenk, doe en maak weer meer. En er kwam plots een omslag in de communicatie met mijn ex. Na veel boosheid en frustraties, kwam er openheid.

30 december 2018, een laatste Quaning Review:

“Op het moment dat ik dit quaning review schrijf gaat het lekker! Het jaar begint goed voor me, mijn opdracht is verlengd! Ik mag waarschijnlijk tot eind maart blijven. Een lopende aanvraag om een studio op te zetten voor een ander bureau, heb ik af moeten zeggen (tijdgebrek). Het culturele project dat ik doe is erg leuk en loopt het hele jaar door. Misschien zelfs nog wel langer. Bij alles kan ik mijn eigen tijd indelen en er wordt veel van mijn creativiteit gevraagd. Ik voel me vrij! De communicatie tussen mijn ex en mij blijft “ontspannen”. Ik doe veel creatieve dingen en heb nog steeds het gevoel dat ik speel! Ik zit écht goed in m’n vel. Voel me beresterk en heb het gevoel dat ik de wereld weer aankan! Xx”

Let net als Jacqueline op de signalen van een burn out. Heb je geen zin meer in je werk, dan vertoon jij die signalen vast ook.