06 255 18 674 sylvia@desucceswinkel.nl

Herken jij dit ook? “Ik heb het naar mijn zin op het werk, ik vind alles leuk om te doen en ik ga goed om met mijn collega’s en leidinggevende”. Maar…. “Ik heb het wel heel erg druk omdat heel veel op mijn bureau beland. Mijn collega’s weten dat ik alles leuk vind en dat ik het graag voor ze doe. Mijn leidinggevende denkt dat het me allemaal makkelijk afgaat, dus laat me lekker zelfstandig werken.” Lees hier over assertiviteit op de werkvloer en hoe je het aanpakt!

Eigenlijk durf jij dus niet te zeggen dat het juist teveel wordt, dat je al genoeg aan werk hebt. Nee zeggen op het werk kan niet, denk jij, want dan stel je mensen teleur en ook misschien ook wel jezelf.

Assertiviteit op de werkvloer helpt jezelf en het team

Doordat je teveel hooi op je vork neemt kan het gebeuren dat je jouw werk uiteindelijk niet leuk vindt. Te weinig assertiviteit kan er zelfs voor zorgen dat je in een burnout raakt. En dan heeft het team een probleem! Ze missen degene die altijd maar alles zonder mopperen uitvoerde. Als jij jouw eigen grenzen kent, kan je ook al eerder aangeven dat het teveel wordt. Assertief zijn is duidelijkheid aangeven over hoe jij je voelt en wat jouw grenzen zijn. Iedereen weet dan wat ze aan jou hebben en zo vergroot je een goede samenwerking van het team.

Hoe kan ik mijn grenzen vinden en stellen

Dicht bij jezelf blijven en weten wie je werkelijk bent. Dat zijn de eerste stappen om je zelfvertrouwen (terug) te krijgen. Via de quaning-methodiek kijk je terug naar de 1ste 10 jaar van jouw leven. Hier liggen de aangeboren talenten die je meeneemt om dat te komen doen wat jij te doen hebt (zijnsintentie). Als jij dit helder hebt en daarmee in verbinding bent, dan weet je ook wat voor werkomgeving erbij jou past en met welke mensen/producten je graag zou willen werken. Je gaat de samenhang zien en leert wat jouw grenzen zijn.

Assertiviteit op de werkvloer is belangrijk voor iedereen!
Zeg nee en schep verwachtingen waar nodig. Voorkom een burn out!

Zelfvertrouwen en assertiviteit op de werkvloer

Wat maakt nou dat jij jezelf ergens prettig voelt en dat er nog ergens levenslessen op jouw pad komen. Het gaat hier niet om een schuldvraag, maar om jouw bereidheid om een volgende stap te zetten en in jezelf te investeren om echt jouw verlangens waar te maken. Onder alle frustratie, boosheid etc. liggen verlangens en dat ligt opgeslagen in jou. Wanneer jij je daar bewust van bent en de volgende stappen kunt zetten, groeit ook jouw zelfvertrouwen. Dit noemen we persoonlijke groei (lees hier waarom persoonlijke groei zo belangrijk is). Als gevolg hiervan durf je ook de beslissingen te nemen vanuit jezelf. Dan kan je eindelijk nee zeggen op het werk. Doordat je assertiever op de werkvloer bent, weet je dat je het juiste doet voor jezelf.

Personal coach assertiviteit

Ik ben Quaner en kan jou helpen om resultaatgericht te werken aan jouw assertiviteit. Lees meer over mij en mijn ervaring met Quaning. En bekijk de referenties van Quanees die de training al gevolgd hebben, zo ook die van Anne:

“Ik ben assertiever (persoonlijk en op werk), ik maak keuzes die bij mij passen en spreek mij uit.”

“Ik wil Sylvia heel erg bedanken voor de goede begeleiding! Ze is duidelijk over wat de bedoeling is en licht zo nodig onduidelijkheden toe. Sylvia is een fijn mens! Ik ben blij dat ik nu weet wat mijn zijnsintentie en talenten zijn. Ik ben assertiever (op de werkvloer en op persoonlijk vlak), ik maak keuzes die bij mij passen en spreek mij uit.”