06 255 18 674 sylvia@desucceswinkel.nl

Dus je zit vast, hè? Welcome to the club. Met constante groepsdruk van sociale media om onszelf te definiëren in 140 tekens of minder, is het geen verrassing dat wie we werkelijk zijn, verdwijnt in de chaos. Maar als je eenmaal weg bent van die lichtgevende schermen, hoe vind je je talent dan? Wat definieert jou? Vind je talenten met deze tien eenvoudige tips:

1. Doe een persoonlijkheidstest

Denk je dat deze tests een one size fits all-benadering zijn? Denk nog eens na. Persoonlijkheidstests zijn een objectieve manier om te begrijpen wat jou drijft. Een DiSC Assessment is een populaire tool om je te helpen de patronen in jouw complexe persoonlijkheid te vinden. Als je eenmaal weet in welke categorie je valt, zal je je sterke en zwakke punten in het dagelijks leven duidelijker zien. Gebruik dit in je voordeel in bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek, een eerste date of een andere high-stakes-situatie en speel in op je nieuw ontdekte sterke punten. Bij de Succeswinkel bieden we je de DiSC Assesment in het Nederlands aan.

2. Weet wat je sterk en energiek laat voelen.

Ooit die momenten gehad waarop alles gemakkelijk en licht aanvoelt? Wanneer we ons aangetrokken voelen tot een gevoel van gemak, is dat meestal onze innerlijke talentscout die zich uitspreekt. Merk op wanneer je je het sterkst voelt en creëer meer kansen om je zo te voelen. Als je van nature goed bent met kinderen, kijk dan of je als vrijwilliger tijd kunt besteden aan een naschoolse opleiding of oppas kunt voor een vriend die wat hulp nodig heeft. Laat je sterke punten je schema bepalen.

Hoe weet ik wat mijn talenten zijn?

3. Waar geef jij je geld aan uit?

Wil je weten wat jij leuk vindt? Kijk dan eens naar waar je geld naartoe gaat (en dan bedoel ik niet de kroeg ;-)). Het gebruik van eenvoudige en gratis applicaties zoals Mint om je financiën te doorlopen is een goede manier om op te merken waar je jouw euros aan besteedt. Follow the money, zoals een molloot hier zou zeggen. Als je terugblikt op je jaarlijkse uitgaven en merkt dat je grootste uitgave de groepsfitnessles is waar je van houdt, gebruik dat dan als een teken van je atletische vermogen. Schrijf je in voor een hoger niveau van diezelfde klas, of begin een webshop in fitness artikelen die jij getest hebt.

4. Vraag je vrienden naar jouw goede en slechte eigenschappen.

Jij weet waarschijnlijk zo de sterke en zwakke punten van je vrienden te noemen. En over jezelf is het juist weer heel lastig. Voor je vrienden is dat net zo. Zij weten zo een stuk of drie goede en slechte eigenschappen over jou te noemen.

Je weet dat ze brutaal eerlijk zullen zijn. En het mooie van het vragen van een handvol vertrouwde vrienden naar je kwaliteiten, is dat ze meestal allemaal hetzelfde zeggen. Het is verhelderend om te horen dat verschillende mensen je in hetzelfde licht zien en dit is zeker een indicatie van talent. Gebruik de perspectieven van je vrienden hier om te werken aan wat je beter zou willen en kunnen doen. Ben je meelevend maar praat je af en toe ook wel wat te veel? Gebruik je medeleven om te vertragen, adem te halen en anderen een kans om wat te zeggen te geven. Gebruik je natuurlijke talenten om die wat minderen karaktereigenschappen te verbeteren.

Wat is talent eigenlijk? Lees het hier! 

5. Vraag je familie naar wat je als kind fantastisch vond

Meestal zijn de mensen die ons het langst kennen de mensen die ons het beste kennen. Vraag je familie wat je vroeger als kind deed – misschien speelde je altijd alleen, of juist met vrienden, verzon je verhalen, schreef, tekende, speelde scènes, speelde honkbal, las boeken. Dit zijn hoogstwaarschijnlijk dingen waar je vandaag nog steeds van houdt, maar sommige dingen vergeten we gemakkelijk als we opgroeien tot verantwoordelijke, volwassen, serieuze volwassenen. Of we zien ze niet meer, omdat we bijvoorbeeld denken dat iedereen 1 boek per week leest en het helemaal niet bijzonder is dat jij dat doet.

Gebruik deze herinneringen als een hint om weer aan de slag te gaan met spelen. Kijk hoeveel je jouw gevoel voor spel kan volgen. Door je talenten te gebruiken in recreatie, krijgen je hersenen de kans om te spelen, waardoor je productiever wordt op elk ander gebied van je leven.

wat is mijn talent?

6. Houd een “dagboek” bij. 

Laat je gedachten elke ochtend over een paar pagina’s stromen en loop er de rest van de dag bij weg. Het schrijven van een bewustzijnsstroom kan zeer effectief zijn bij het identificeren van je talenten. Kom na een week terug en lees je pagina’s opnieuw. Je zult merken dat veel van je gedachten teruggaan naar één hoofdidee. Dit is meestal een talent of verlangen. Gebruik je schrijven om verborgen antwoorden te zoeken. Wat mis je? Waar verlang je naar? Welke kansen zou je willen hebben? Gebruik vervolgens je dagboek om een lijst met je sterke punten te maken en een lijst met mogelijkheden om nieuwe doelen te stellen die aansluiten bij die sterke punten.

7. Kijk eens naar iemand anders zijn talent. 

Als we geïnspireerd worden door de talenten van anderen, beseffen we ook waar we zelf goed in zijn. Als je een schrijver bent en je leest iets dat absoluut verbonden is met je ziel, probeer dan te definiëren wat je precies verlichtte. Omgekeerd, als je talent in anderen ziet en jaloers bent (maak je geen zorgen, we zijn dit allemaal), dan kun je dit ook in je voordeel gebruiken. Vraag bijvoorbeeld deze persoon om je te begeleiden, je advies te geven of gewoon een kopje koffie te drinken. Door anderen te bereiken en talent te zien, ontstaan kansen en verbindingen, terwijl je jouw eigen talent kunt definiëren.

8. Je boeken, films en muziek collectie. 

De media die we consumeren, zeggen veel over wat we waarderen, maar wat we bezitten, zegt nog iets groters. Dit is een echte identiteitsmaker. Blader door je collecties, is er een terugkomende thema? Dit is waarschijnlijk iets dat jouw vuur aansteekt. Ga hier verder op in, is er een faceboek groep met like minded mensen, een klas die je kan volgen, een workshop die je zou kunnen doen om dit talent te gebruiken of stimuleren? Hoe kun je contact maken met anderen die hetzelfde leuk vinden als jij? Al deze wegen leiden tot verbindingen en potentiële netwerken, dus ga je gang met je getalenteerde zelf.

hoe krijg ik talent voor iets?

9. Onthoud waar je mensen mee hebt geholpen.

Als mensen ons ergens voor bedanken, zijn ze op de een of andere manier geholpen. Let op waarvoor je regelmatig wordt bedankt. Ben je een goede luisteraar? Een goede leraar? Een goede motivator? Al deze dingen zijn talenten, ook al lijken ze klein. Onthoud dat je talenten niet alleen in dienst moeten zijn van andere mensen, maar ook voor jou. Als je constant onzelfzuchtig bent, gebruik dan je talent als verzorger om voor jezelf te zorgen. Weet dat als je aan jezelf geeft, je vermogen toeneemt om aan anderen te geven.

10. Wees klaar voor veranderingen. 

Weet dat naarmate we ouder worden, onze smaak verandert en onze sterke punten groeien. Sta jezelf niet toe om jezelf keer op keer hetzelfde verhaal te vertellen. Als je zegt dat je niet atletisch bent omdat je op de middelbare school niet aan sport deed, geef je je huidige ik niet de kans om nieuwe talenten te ontdekken. Mentaal praat je jezelf naar beneden. Stop daar mee! Open staan voor verandering betekent vooroordelen loslaten en de wereld om je heen eerlijk in je opnemen. Dit soort openheid zal je ertoe brengen nieuwe talenten te ontdekken en je voorbereiden op elke uitdaging die het leven op je pad brengt.

Heb je hulp nodig met het ontdekken van jouw talenten?

Lees hier hoe je je talenten benut met het Quaning-RGprogram Intention of Being.

Laat je begeleiden met Quaning bij De Succeswinkel. Sylvia, de eigenaresse, heeft deze unieke begeleidingsmethode heel goed in de vingers en garandeert dat jij binnen 7 weken je talent hebt gevonden (en nog veel meer) en er mee aan de slag kan. Je weet binnen die 7 weken wat jouw gelukkig maakt, wat echt in jouw straatje ligt en waar jij dus ultiem op je plek bent. Neem contact met haar op of doe bijvoorbeeld de Past Quaning Bij Mij Test 🙂